de initiatiefnemers

Niek Bevers is een zelfbewuste man, die weet wat hij wil en waar dat vandaan komt. Als vader van twee kinderen staat duurzaamheid bij hem hoog in het vaandel, voor nu en volgende generaties. Hij werkt bij de overheid als adviseur bodem en water.

Wonen betekent voor Niek geen maskers, mijzelf zijn, samen zijn.

Waarom in een wooncoöperatie? Samenleven doe je samen, het liefst dichtbij.

Levensmotto: ‘earth my body, water my blood, air my breath, fire my spirit’.

Annet Koops is een tekstschrijvende journalist met dichterlijke ambities, groene vingers en skeelers. Doet graag dingen die het midden houden tussen knutselen en klussen.

Wonen betekent voor Annet thuis zijn, warmte en veiligheid

Waarom in een wooncoöperatie? Om nog meer thuis te zijn, warmte en veiligheid te delen onder één dak met anderen.

Levensmotto: ‘dat zij gaat houdt haar gaande’.

Steven van der Jagt is tekstschrijver, journalist, begeleider in de gehandicaptenzorg en trotse vader met liefde voor LP’s, gitaren, boeken, tuinieren en Utrecht.

Wonen betekent voor Steven meer dan alleen een dak boven zijn hoofd. Wonen is de interactie met een veilige, gelijkgestemde en inspirerende omgeving.

Waarom in een wooncoöperatie? ‘Ik geloof in autonomie en de kracht van het collectief. Dat komt samen in de wooncoöperatie. Zelf je omgeving creëren, met gelijkgestemde mensen.’

Levensmotto. ‘Do It Yourself. Zelf denken, samen leven.’

Olga Leever houdt van mensen om zich heen, is filmhuis, festival- en museumganger en goed-genoegmoeder op afroep: de kinders zijn sinds kort het huis uit. Heeft een eigen bedrijf in tekst & communicatie.

Wonen betekent voor Olga warmte, geborgenheid en jezelf kunnen zijn

Waarom in een wooncoöperatie? ‘Een huis is voor mij geen beleggingsobject. Het is een plek waar ik met meerdere huishoudens lief en leed en de praktische zaken wil delen, maar waar ik ook genoeg privacy heb.’

Levensmotto: ‘zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.

Frans te Braake is een prater, geen maker, hooguit een praatjesmaker. Adviseren, ideeën realiseren, plannen maken en inspireren, daar ga ik voor. Tenminste als ik niet aan het windsurfen ben, of hardlopen, of fietsen. Denk nog steeds dat ik de wereld (een heel klein beetje) kan redden.

Wonen betekent voor Frans een veilige plek waar rust en gezelligheid naast elkaar staan.

Waarom in een wooncoöperatie? Om een echt ‘eigen’ plek te creëren, onder één dak met gelijkgestemden.

Levensmotto: ‘Kijk in de spiegel, daar liggen alle antwoorden’.

Saskia van Trotsenburg is de liefdevolle moeder van Merijn. Een creatieve duizendpoot met oog voor detail, verbinder en gastvrouw. Wil een huis met een groot fornuis en thee, soep en pannenkoeken voor iedereen.

Wonen betekent voor Saskia een veilige en warme basis, waar ze helemaal zichzelf kan zijn.

Waarom in een wooncoöperatie? Samenwonen met gelijkgestemde buren is mijn droom. Ik wil elkaar ontmoeten en dingen delen, zowel materieel als emotioneel. Een warm nest waar mijn zoon in kan opgroeien.

Levensmotto: ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf.’

Connie van Hof werkt als zorgbemiddelaar bij een woonzorgcentrum. Ze houdt van gezond eten, wandelen, bijen houden, (moes)tuinieren, roeien, zeilen, pottenbakken, yoga en pilates.

Wonen betekent voor Connie een eigen plek waar je jezelf mag zijn.

Waarom in een wooncoöperatie? Dat betekent voor mij een eigen plek, maar wel met fijne mensen om je heen om spontaan activiteiten te ondernemen of bezig te zijn. Dat kan ook om iets kleins gaan, zoals een boodschap voor elkaar doen, samen wandelen of eten.

Levensmotto: ‘Actief blijven.’

Gabriël van Berkum is een gezellige, optimistische levensgenieter met een eigen bureau in loopbaanadvies, re-integratie en stress en burn-out begeleiding. Zoekt ‘s avonds na een dag praten graag de stilte op met yoga, meditatie of een mooi boek.

Wonen betekent voor Gabriël: thuis zijn, sloffen aan, de katten aaien en ontspannen.

Waarom in een wooncoöperatie: Geboren in een groot chaotisch gezin voelt het voor mij als thuiskomen als ik met meerdere mensen het leven deel en woon in een huishouden van Jan Steen. ???? Daarnaast biedt een wooncoöperatie een oplossing voor de krapte op de woningmarkt en is het een antwoord op te veel individualisme.

Levensmotto: ‘Als je goed afgestemd blijft op je eigen innerlijk kompas, raak je minder uit koers.’