waar we voor staan

Wonen

zoals wij

het willen

Onze missie

Casa Calor is een wooncoöperatie in oprichting die bestaat uit een mix van jong en oud. De verschillende generaties kunnen zo op hun eigen wijze iets voor elkaar betekenen. We delen kennis en kunde zodat ieders talenten gebruikt worden en zorgen voor elkaar daar waar nodig. 

Oog voor elkaar hebben gaat verder dan onze wooncoöperatie: we willen sociaal kapitaal inbrengen. Bijvoorbeeld tijdelijke opvang van economisch dak- en thuislozen of pas gescheiden ouders. Ook denken we aan een buurtfunctie: bijvoorbeeld een klusruimte/repaircafé of koffieochtenden waarbij de buurt kan aansluiten.

Wat we willen

Ons doel is om samen te leven in een mix van generaties. Nu nog een jong gezin in een groep 50+, maar we staan open voor meer bewoners.  Af en toe samen klussen of eten is vanzelfsprekend. Uiteraard op basis van vrijwilligheid. Wij staan voor gelijkheid, zonder onderscheid in religie, geaardheid of afkomst.

Wij zijn op zoek naar een groot pand of nieuwbouwinitiatief in Utrecht of de directe omgeving. In ons wooncomplex willen alle huishoudens een zelfstandige wooneenheid met een eigen voordeur, die bij voorkeur open kan blijven staan. Daarnaast is het onze wens een gemeenschappelijke ruimte te hebben voor ontmoeting, werk, studie en ontspanning. Te denken valt aan een ruimte met een eenvoudige keuken, waarin gekookt kan worden, waar mensen kunnen zitten werken, waar we af en toe samen kunnen eten. Deze ruimte staat ook open voor buurtinitiatieven.

We zijn aangesloten bij Cooplink.