Workshop wooncoöperaties

Met Casa Calor hebben we inmiddels heel wat kennis verzameld over het oprichten van een wooncoöperatie. Toch leer je op elke informatiebijeenkomst iets bij. En dus streken onze duovoorzitters Niek en Olga gisteravond niet neer op het zonnige terras van Camping Ganspoort, maar liepen het restaurant binnen om in een zaaltje de basiscursus van !WOON te volgen.

Gemeente Utrecht werkt sinds1 februari 2023 samen met de Amsterdamse stichting !WOON en kennisnetwerk Cooplink. Samen met deze partners heeft de gemeente een steunpunt opgezet waar startende wooncoöperaties terechtkunnen voor advies, training en coaching. Eén van de initiatieven vanuit dit steunpunt is een serie basiscursussen. Dit was de tweede cursus uit de reeks. Een derde cursus volgt.

Kalkbreite

Tijdens de cursus hoorden we onder meer wat een wooncoöperatie is en hoe je een inititatief start en in de kaartenbak van de gemeente terechtkomt. Uiteraard werd het inspirerende voorbeeld van Kalkbreite uit Zürich genoemd (bekijk hier de video’s) en, dichterbij huis, De Warren in Amsterdam. Tessa Buck van !WOON vertelde hoe een gemeentelijk selectieproces voor een nieuwbouwkavel eruitziet. Ook de financiering kwam aan bod.

Nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn

We waren benieuwd of er al een update was over de nieuwbouwlocatie in Leidsche Rijn. Veel meer dan we al wisten, namelijk dat het een locatie is voor 15 tot 20 huishoudens vlakbij de gele brug, hoorden we niet. Maar zeker is, dat de kavel dit jaar nog op de markt komt.

Kennismaken?

Na de basiscursus spraken we enkele mensen die zich mogelijk bij Casa Calor aan willen sluiten. We gaan graag met ze in gesprek! Heb je ook interesse, neem dan contact met ons op en we drinken graag een kop koffie of een biertje met je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *