Casa Calor bij ALV Cooplink

Op 30 november was de online ALV van Cooplink, de vereniging van Wooncoöperaties. Niek Bevers en Steven van der Jagt waren erbij namens Casa Calor. Aan de orde kwam onder andere de financiële situatie van Cooplink en promotionele acties met het creëren van een keurmerk bijvoorbeeld.

Extra steentje bijdragen

Nu de subsidie vanuit de overheid flink afneemt. Het was hartverwarmend hoe graag de initiatieven bereid waren hun contributie te verhogen om de vereniging overeind te houden. De meesten waren zelfs bereid meer te betalen dan Cooplink vroeg. In principe draagt Casa Calor ook een extra steentje bij, maar dat bespreken we op de eerste vergadering in 2023.

Meedenken

Verder kwam het idee naar voren van een certificering van wooncoöperaties, een soort keurmerk, om zo gemakkelijker financiering te krijgen. Dat keurmerk kunnen initiatieven dan op hun site plaatsen. Niek Bevers: ‘Ik wil binnen de vereniging graag meedenken over hoe dit vorm te geven. Idee was om iets van een banner of logo op de site van de WoCo’s te zetten om hiermee onze verbondenheid aan te tonen en te laten zien dat we met z’n allen verenigd heel groot zijn. Tenslotte zijn woco’s, na koop en huur, de derde meest voorkomende woonvorm in Nederland. Goed om actie op te ondernemen, lijkt mij. Net als aan de mogelijkheid om mee te denken over certificering van Woco’s om de financiering door banken te vergemakkelijken. Concrete actie volgt begin volgend jaar.’

Hand schudden

Al met al een inspirerende bijeenkomst. Het is leuk om anderen te zien die net als wij bezig zijn met ‘anders wonen’ . Wij kijken uit naar de volgende kennisdeelsessies en natuurlijk de offline-activiteiten van Cooplink waar we gelijkgestemden de hand kunnen schudden.

Meer lezen?

Kijk op de site van Cooplink voor uitgebreid verslag van de ALV.

Door Edwin Brinkhuis

Ik help een handje in het opleuken en onderhoud van deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *