7 juli: informatiemiddag Casa Calor in de Spinozatuin

Het regende met bakken uit de hemel, maar dat weerhield ons er niet van onze driemaandelijkse informatiemiddag te organiseren. Vijf belangstellenden trotseerden het herfstweer om kennis te komen maken met Casa Calor. Plaats van de bijeenkomst was de buurtmoestuin in het Utrechtse Spinozaplantsoen.

Het was alweer de derde informatiebijeenkomst. De formule bleek tweemaal een succes: we mochten fijne, nieuwe, betrokken leden verwelkomen. Hoewel er nu ook oudere belangstellenden aanwezig waren, richtten we ons met deze bijeenkomst speciaal op jongere mensen, tussen 25 en 45 jaar. Dit om een evenwichtig samengestelde groep te krijgen.

Kennismaken

Wie zijn wij eigenlijk? En wie zijn jullie? Wat houdt het wonen in een wooncoöperatie eigenlijk in? En op welke manier wil Casa Calor dit vormgeven? Wat kun je verwachten en wat verwachten wij van jou? In anderhalf uur praatten we onze gasten bij over ons initiatief en gaven we hun de gelegenheid om vragen te stellen.

Borrel

Na afloop was er een borrel, waarop de gasten de gelegenheid hadden om gezellig nog even bij te praten en waarbij ook de rest van Casa Calor zich aansloot. We sloten af met een barbecue voor de leden.

Al met al wederom een geslaagde bijeenkomst. We hopen dan ook weer nieuwe, enthousiaste leden te mogen verwelkomen!

Ben je ook benieuwd wat een wooncoöperatie inhoudt en denk je dat Casa Calor misschien wel bij jou past? In oktober hebben we weer een voorlichtingsmiddag (exacte datum nader te bepalen). Neem contact met ons op en we houden je op de hoogte!

Voorzitter Niek speecht tijdens het etentje na afloop.

2 reacties

    1. Hoi Marjan,
      Dank voor je reactie. We willen echt uitsluitend huurwoningen. Een mix van koop en huur is juridisch zeer lastig te realiseren. Maar bovenal hechten wij aan het collectief eigenaarschap. De leden vormen de vereniging die de huizen bezit en huren daarvan. Dat is met koopwoningen erbij niet (volledig) realiseerbaar, omdat een koper zelf zijn woning bezit en daarmee niet meegaat in het collectieve geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *